Hozzászólások száma : 3 Join date : 2013. Sep. 30.
Tárgy: MF Városi Könyvtár - Lana & Barker Szomb. Okt. 05, 2013 11:21 pm
a shot in the dark, a past lost in space where do i start the past and the chase
Ősz. Mindig is félelmetes volt számomra, főleg mikor ki kellett lépnem a biztonságot és meleget nyújtó otthonból, ki a fagyos éjszakába, hogy intézzem a falka érdekeit szolgáló dolgokat. És ott van természetesen Tristan is, aki teljesen zöldfülű még a farkaslétet illetően. Percenként ugrál farkas alakból emberbőrbe... megrémiszti minden mozdulatunk és nem bízik senkiben. A fájdalom ilyen elviselhetetlen és sokan közülünk az öngyilkosságba menekülnének legszívesebben. Hazudnék, ha azt mondanám, nekem nem futott át a fejemen annak idején ez a gondolat - megszabadulni minden kíntól pusztán egy érvágással vagy akasztással. Könnyű lenne feladni, mintsem harcolni és megbirkózni a nehézségekkel, a sziklákkal, amiket az élet gördít elénk akadályokként. Tristan érzelmileg teljesen labilis most és nem kérdés, hogy mellette kell lennem, különben végleg elereszti az emberi létet. Az ilyenek sokkal könnyebben és hamarabb rekednek örökre farkasuk alakjában, mint azok, akik makacsul küzdenek ellene. Lora testének melege engem is felmelegít. Így akarok maradni örökre és annál is tovább, magamba szívni a hajából áradó fenyőillatot és a bőréből szivárgó pézsma szagot. Megnyugvás, otthon, biztonság. Mindezt jelenti, ha mellette vagyok. Ugyanakkor nyugtalanít a gondolat, hogy ő mindezt érdekből teszi. Lora haszonleső és nem tudom, miért csak most jövök rá erre, mikor már a részemmé vált. Nem tudnék elszakadni tőle, ha akarnék sem. Kikecmergek az ágyból, a gerincemet azon nyomban remegés rázza szét. Felhúzom a farmeromat, sötétbarna galléros pulóveremet és még sálat is tekerek nyakam köré. Kesztyű és kabát, utolsó ruhadarabjaim, majd egy bélelt bakancs ékesíti még lábaimat. Rettegek, hogy ha most ilyen súlyos a helyzet, mi lesz télen. Nem akarom újra felölteni farkasom alakját: az ezüstszürke bundát, a hatalmas mancsokat, a hosszú pofát és az éles fogakat. Ha másra nem is, hát arra emlékszem, mint tükröződik külsőm Ralph hatalmas, szénfekete szemeiben.
Egy óra, vagy annyi sem. Nem tudom, pontosan mennyi időmbe telt, mire elkocsikáztam a városközpontba, ahol a könyvtár is megbújik és ahol állandó vendégnek minősülök. Az idős könyvtáros asszony, Mrs Piltzburry apró okuláréja alól pillant fel rám és elmosolyodik. Csak biccentek és összevonom magamon a kabátot, elvégre ez nem az a hely, ahol kellemesebb lenne az idő. Talán pár fokkal melegebb, de nem elég ahhoz, hogy ne remegjen meg a testem a hűvöstől. Megnyalom alsó ajkam, orromba dohszag szökik - a második hely, ahova szívesen jövök és ahol kiűzhetem fejemből a gondokat: Lorát, a falkát, Tristant, Symur halálát... mindent, ami aggaszt és amiket terhekként cipelek a vállamon. Második sor, első polc. Felemelem hidegtől száraz kezemet, ujjamat végigfuttatom az egyik könyv gerincén és kiemelem a helyéről. Defoe Robinson Crusoe-ja mindig is az egyik kedvenc könyvem volt és sosem voltam rest újra és újra kiolvasni. Azt hiszem, ebben a műben összpontosul minden gyerek vágyálma - a kalandozás. A kalandozások persze olyanoknak valóak, akik nem félnek hátrahagyni az embereket... a barátokat, rokonokat, szerelmeket... akiknek nincs mit veszíteniük és ha meghalnak, aligha hiányolná őket bárki. Vannak ugyanis szerényebb kalandok, amihez egyszerűen csak felfedezésvágy kell, de Robinson kalandja nem efféle volt. Barna fürtjeim közé túrok és tekintetemmel az automatát keresem, amit hamar megtalálok. Odasétálok, zsebemből előhalászok pár centet és bedobom a masinába, ami azonnal elkezdi nekem gyártani a forró, gőzölgő kávét. Nem olyan ugyan, mint egy kávéházi ital, de most megteszi. Arra jó, hogy felmelegedjen az ember. Vagy éppen a farkas.
Lana Winters
Hozzászólások száma : 5 Join date : 2013. Sep. 28. Age : 31 Tartózkodási hely : Mercy Falls
Tárgy: Re: MF Városi Könyvtár - Lana & Barker Szomb. Okt. 12, 2013 8:41 am
- A francba - sziszegem magam elé. Fogaimat összeszorítva préselem ki a szavakat hideg ajkaimon. Hirtelen mozdulattal kapom fel a könyvet az asztalról és ugrottam fel a székből, ami nagy csattanással a padlóra vágódott. Kiborítottam a kávémat. Ha valaki mástette volna ugyanezt, nem élne. Persze, én sem direkt csináltam. Egyszerűen bénázok néha. A könyvtárosnő szoros kontyba fogott hajjal keretezett, kíváncsi arccal sétál felém. Amikor észreveszi, hogy mi történt, nem szól egy szót sem, helyette megingatja a fejét és visszaindul a pultja mögé - gondolom papírtörlőért. Felállítom a széket és kidobom az üres műanyagpoharat, majd elkezdem felitatni a sötét színű életmentőmet. - Hagyja csak, kedveském... - búgja a deres hajú asszony. - Elnézést - suttogom, majd összeszedve a táskámat, elhagyom a tett helyszínét, hogy újabb adag kávéért mehessek - és persze, hogy ne legyek láb alatt. A könyvet mellkasomhoz ölelve indulok me az autómatához. Éreztem, hogy a saját készítésű kávémat kellett volna hoznom. Ha valamit, hát kávét nagyon jól készítek. Meg martinit, de az nem illik a könyvtárhoz. Az odaút rövid, ám ezer dolog jut eszembe. Leginkább a farkas-lét. Egyre közeledik a tél. Három tél telt el az első átváltozásom óta, de még mindig nem tudtam hozzászokni a gondolathoz.
Az első átváltozás... szar volt. Fájt, oly' annyira, hogy inkább haltam volna meg, minthogy ezt még egyszer átéljem. De átéltem. Újra, és újra, és újra. Egy fülledt bárból léptem ki, félig üres sörös üveg volt a kezemben. Nem emlékszem tisztán mindenre. Egy idősebb férfivel voltam, közelebb volt a harminchoz, minz a húszhoz. A hideg kőfalnak nyomott, egyik kezét a csipőmre fektette, a másikkal a mellemet fogta és úgy csókolt, mint egy vadállat. Az is volt... farkas. Emlékszem, mint kezét a nyakam felé irányította, teste görcsbe rándult, vállamba és derekamba markolt, majd összekuporodott a földön. - Sok volt a pia? - kérdeztem nevetve. Nem csak az volt a baja, természetesen. Tényleg nem emlékszem sokra abból az éjszakából,de azt akarva sem tudnám elfelejteni, ahogy átváltozott, ahogy bőre ketté szakadt és kibújt belőle egy másik lény, egy rozsdaszínű farkas. Szemében félelem csillant, ahogy fogait csattogtatta. Megharapott. Farkas lettem. Farkas vagyok.
Emlékeimből visszatérek a jelenbe, hallgatva, ahogy a gép elnyeli a pénzérméket. Szemem sarkából észrevettem a férfit, aki a másik autómatánál ácsorgott és válogatott. Tekintetemet ráemeltem és egy ideig fürkésztem arcát. Nem szóltam semmit, csak öleltem magamhoz a könyvet. Az utcán sétálva eléggé furcsa látványt nyújthattam bakancsban, sálban, vastag pulóverben és bőrkabátban, hiszen annyira nincs is hideg. Másnak. Nekem azonban oda kell figyelnem az ilyesmire. És kávézó 'barátom' is eléggé beöltözött...